Custom Sunglasses, the origin of UNIQBROW

webaboutus aboutus2

UNIQBROW has created custom sunglasses that lets you interchange the same lenses in any frame.  We are not just a pair of glasses though, we are real people…and this is the first in a series of posts about who is behind the making of UNIQBROW.

Cristina Brossa and Andrew Swiler spent months locked in a garage working on a new operating system that would revolutionize the world of information technology.  One day destiny crossed paths with the two inventors.  A sunny morning in Barcelona they stepped out of the dark, dingy garage, and the sun blinded them.  They had a revelation: they would quit developing the operating system and dedicate themselves to revolutionize the world of sunglasses. A good choice as neither had any IT experience, and they hadn’t figured out how to turn on the computers yet.  Immediately it was clear to them the type of glasses they wanted to make.

“At UNIQBROW we want you to experience something different than any pair of glasses ever created. The glasses are flexible, lightweight, and anti-allergic.  The magic: we offer you the chance to interchange the same lenses in any frame, so you can wear a different pair of glasses everyday.  Also, you can design your own UNIQBROW glasses at any point of sale.”

In 2013 the UNIQBROW adventure began, they spent a year smelling plastics, developing patents, and creating prototypes with 3D printing and Play-Doh.  Finally, after 14 months of hard work Cristina and Andrew re-opened the garage, smashed the computers, and began to assemble the first collection of UNIQBROW frames.  Today you can visit the garage, and design your own pair of glasses.

La Cristina Brossa i l’Andrew Swiler portaven mesos tancats en un garatge pensant un nou sistema operatiu que revolucionés el món informàtic. Però un dia, el destí es va creuar en els seus camins. Un assolellat matí, van sortir del fosc garatge i el sol els va enlluernar. En aquell moment, van tenir una revelació: abandonarien el desenvolupament del sistema operatiu i es dedicarien a revolucionar el món de les ulleres de sol. Per dos motius: per què no tenen ni idea d’informàtica i en els mesos que portaven tancats al garatge no havien ni estat capaços d’encendre l’ordinador i per què tenien molt clar el tipus d’ulleres que volien concebre.

A Uniqbrow hem repensat el concepte d’ulleres per donar-li noves qualitats i usos. Com a qualitats, hem fet un objecte flexible, lleuger i antial·lèrgic. En quant a usos, volem que es puguin fer servir d’una manera completament diferent a la resta d’ulleres. Per això vam proposar que la gent pogués canviar de muntura cada dia i alhora dissenyar les seves pròpies ulleres Uniqbrow.

El 2013 arrenca l’aventura Uniqbrow, van passar un any ensumant plàstics, desenvolupament de patents, i dissenys industrials, creant prototips amb impressió 3D i plastilina. Finalment, després de 14 mesos de treball dur Andrew i Cristina van reobrir el garatge, destruir els maleïts ordinadors, i començar a montar la primera col·lecció d’ulleres UNIQBROW. Avui, pots visitar el garatge i dissenyar les teves propies ulleres.

admin Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *